ماده 203) مالیات های مستقیم
اوراق مالياتي به طور کلي بايد به شخص مؤدي ابلاغ و در نسخة ثاني رسيد اخذ گردد. هرگاه به خود مؤدي دسترسي پيدا نشود اوراق مالياتي بايد در محل سکونت يا محل کار او به يکي از بستگان يا مستخدمين او ابلاغ گردد مشروط بر اين که به نظر مأمور ابلاغ سن ظاهري اين اشخاص براي تميز اهميت اوراق مورد ابلاغ کافي بوده و بين مؤدي و شخصي که اوراق را دريافت ميدارد تعارض منفعت نباشد.
تبصره 1 ـ هرگاه مؤدي يا در صورت عدم حضور وي بستگان يا مستخدمين او از گرفتن برگهااستنکاف نمايند يا در صورتي کههيچ يک از اشخاص مذکور در محل نباشند مأمور ابلاغ بايد امتناع آنان از گرفتن اوراق يا عدم حضور اشخاص فوق را در محل در هر دو نسخه قيد نموده ونسخة اول اوراق را به درب محل سکونت يا محل کار مؤدي الصاق نمايد. اوراق مالياتي که به ترتيب فوق ابلاغ شده، قانوني تلقي و تاريخ الصاق تاريخ ابلاغ به مؤدي محسوب ميشود.
تبصره 2 ـ سازمان امور مالياتي کشور ميتواند براي ابلاغ اوراق مالياتي از خدمات پست سفارشي استفاده نمايد. مأمور پست بايد اوراق مالياتي را به شخص مؤدي يا بستگان و مستخدمين او در محل ابلاغ و در نسخة ثاني رسيد اخذ کند و چنانچه مؤدي يا اشخاص ياد شده از گرفتن اوراق امتناع کنند، مأمور پست اين موضوع را در نسخ اوراق مذکور قيد و نسخة دوم را به نشاني تعيينشده الصاق ميکند و نسخة اول را به ادارة مالياتي عودت ميدهد. هرگاه هيچ يک از اشخاص ياد شده در محل نباشند، مأمور پست با قيد تاريخ مراجعه، عبارت ” پانزده روز پس از اين تاريخ مجددا ًمراجعه خواهد شد” را در اوراق مذکور قيد و نسخة دوم را به نشاني تعيين شده الصاق ميکند و نسخة اول را عودت ميدهد. مأمور پست در مراجعة بعدي در صورت عدم حضور اشخاص فوق اين امر را در ذيل اوراق قيد و نسخة دوم را به نشاني تعيين شده الصاق ميکند و نسخة اول را به ادارة مالياتي عودت ميدهد. اوراقي که بدينترتيب الصاق ميشوند از تاريخ الصاق ، ابلاغ شده محسوب ميشود.
بخشنامه شماره: 3205 تاريخ:1384/02/31 موضوع: در ابلاغ اوراق مالياتي مفادمواد203و204رعايت گردد
اداره کل امور مالياتي استان
شوراي عالي مالياتي
اداره کل امور مالياتي
دفتر فني مالياتي
دفتر
هيأت عالي انتظامي مالياتي
دبيرخانه هيأت هاي موضوع ماده 251 مکرر
دادستاني انتظامي مالياتي
دانشکده امور اقتصادي
پژوهشکده امور اقتصادي
به طوريکه در پرونده هاي مختلف مالياتي مشاهده مي شود، بعضي از مأموران ابلاغ و يا مسئولين مالياتي که امر ابلاغ را نيز خود عهده دار مي باشند، توجه کافي به حکم مواد 203و204 قانون ماليات هاي مستقيم نمي نمايند، تا آنجا که از مندرجات جداول ذيل اوراق مالياتي مشکل بتوان صحت و يا عدم صحت ابلاغ اوراق مذکور را استنباط نمود، در حاليکه آثار و عواقب امر ابلاغ بر کسي پوشيده نيست و چه بسا کمترين بي دقتي در اين خصوص موجبات تضييع حق مؤديان محترم و يا دولت را فراهم آورد، لذا با عنايت به اهميت موضوع مقرر مي دارد مأموران و متصديان ابلاغ و به نوبه خود رؤسا و مسئولين دستورات زير را دقيقاً به موقع اجرا بگذارند:
1- مأموران ياد شده تمامي مساعي خود را براي دسترسي به خود مؤدي يا حسب مورد مديران مسئول ذيربط بکار بندند و در صورت عدم توفيق به ملاقات با نامبردگان، اقدام به ابلاغ به يکي از بستگان (در مورد اشخاص حقيقي) و يا مستخدمين نمايند و نهايتاً در صورت ضرورت ابلاغ غيابي (قانوني) طبق تبصره 1 ماده 203، اولاً اطلاعات لازم موضوع ماده 204 را به طور دقيق در جاي خود درج ، ثانياً در هر روز موارد ابلاغ قانوني را با قيد فهرست مؤديان و شرح مراجعات و ساعات مراجعه مربوط به هر يک ازآنها به رئيس واحد مالياتي مربوط گزارش دهند و رؤساي مزبور موظفند با بازرسي و رسيدگي هاي لازم از صحت اينگونه ابلاغ اوراق مالياتي کسب اطمينان بنمايند.
2- در مراجعه براي ابلاغ ، اوقات کاري مؤسسات را بايد مد نظر قرار داده و بطور کلي در وقت وزمان مناسب براي ابلاغ به محل کار يا سکونت يا ملک محل ابلاغ مراجعه کنند.
3- مأموران حق قلم زدن و مخدوش کردن مندرجات جداول مربوط به ابلاغ را ندارند و اگر ناگزير به اصلاح اين مندرجات باشند، بايستي دلايل خود را طي گزارش موضوع بند 1 اين بخشنامه به رئيس متبوع اطلاع نمايند.
4- ضمن آنکه تمامي اطلاعات مورد حکم قانون بايستي در مورد ابلاغ در جداول مربوط قيد شود، بدينوسيله مأموران ذيربط را موظف مي نمايند که اطلاعات مذکور را بطور خوانا و پررنگ و با پرهيز از بکار بردن خط شکسته درج کنند، در غير اين صورت و در هر يک از موارد تخلف، رؤساي مربوط مکلف خواهند بود آنها را بازخواست و عنداللزوم مورد تعقيب انتظامي قرار دهند.
مديران کل امور مالياتي و دادستاني انتظامي مالياتي مسئوليت حسن اجراي اين بخشنامه را عهده دار بوده، در صورت مشاهده هر گونه عيب و نقص با متخلفين و مقصرين بطور قاطع برخورد خواهد نمود.
غلامرضا حيدري کرد زنگنه