توقیف اموال به دلیل عدم پرداخت مالیات

برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)

مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس

سوال:من مالیاتم را قبول نداشتم و پرداخت نکردم ولی اموالم توقیف شده، می‌توانم شکایت کنم؟

پاسخ :چنانچه شما پس از ابلاغ برگ اجرائی:
1. به اقدامات اجرائی اعتراض دارید (برای مثال واحد تولیدی شما که نباید تعطیل گردد به واسطه اقدامات واحد اجرائیات تعطیل گردیده و یا سایر مواردی که معتقدید خلاف قوانین و مقررات و آئین نامه اجرائیات با شما رفتار شده است.)
2. مالیات شما به اشتباه قطعی شده و هنوز فرایند قطعیت مالیات طی نشده است. (در مورد مالیات‌های سالانه و مستقیم)(برای مثال برگ تشخیص یا مطالبه مالیاتی به شخصی غیر از شما، بستگان یا مستخدمین شما ابلاغ شده و قطعی گردد.)
3. مطالبه مالیات را قانونی نمی‌دانید. (در مورد مالیات‌های ارزش افزوده و غیرمستقیم)
4. به اشتباه برگ مالیاتی که مربوط به مودی دیگری بوده به نام شما صادر و قطعی شده باشد.
می توانید شکایت خود را در هیات حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده 216 قانون مالیات‌های مستقیم مطرح نمایید که به شکایات مزبور به فوریت و خارج از نوبت رسیدگی و رأی ‌صادر خواهد شد.

 

منبع

قانون مالیات‌های مستقیم

ماده ۲۱۶ - مرجع رسیدگی به شکایات ناشی از اقدامات اجرائی راجع به مطالبات دولت از اشخاص، اعم از حقیقی یا حقوقی که طبق مقررات‌ اجرائی مالیاتها قابل مطالبه و وصول می‌باشد هیأت حل اختلاف مالیاتی خواهد بود. به شکایات مزبور به فوریت و خارج از نوبت رسیدگی و رأی ‌صادر خواهد شد. رأی صادره قطعی لازم‌الاجراء است.
تبصره ۱ - در مورد مالیاتهای مستقیم در صورتیکه شکایت حاکی از این باشد که وصول مالیات قبل از قطعیت، بموقع اجرا گذارده شده است‌ هر گاه هیأت حل اختلاف مالیاتی شکایت را وارد دانست ضمن صدور رأی به بطلان اجرائیه حسب مورد قرار رسیدگی و اقدام لازم صادر یا نسبت به ‌درآمد مشمول مالیات مودی رسیدگی و رأی صادر خواهد کرد. رأی صادره از هیأت حل اختلاف قطعی است.
تبصره ۲ - در مورد مالیاتهای غیر مستقیم هر گاه شکایت اجرائی از این جهت باشد که مطالبه مالیات قانونی نیست مرجع رسیدگی به این ‌شکایت نیز هیأت حل اختلاف مالیاتی خواهد بود و رأی هیأت مزبور در این باره قطعی و لازم‌الاجراء است.
مفاد این تبصره شامل جرایم قاچاق اموال موضوع عایدات دولت و بهای مال قاچاق از بین رفته و نیز آندسته از مالیاتهای غیر مستقیم که طبق ‌مقررات مخصوص بخود در مراجع خاص باید حل و فصل شود نخواهد بود.

خدمات

جهت  مشاوره رایگان کلیک کنید 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.