راهکار فرار مالیاتی

برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)

مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس

سوال:می خواهم فرار مالیاتی داشته باشم راهش چیست؟

پاسخ :

فرار مالیاتی؟؟؟!!! به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌گردد زیرا که شما را تبدیل به یک شهروند متخلف و مجرم می‌کند و ممکن است جرائم سنگینی برای شما داشته باشد.
ما یک فرار مالیاتی داریم و یک اجتناب مالیاتی.
شما می‌توانید به دنبال اجتناب مالیاتی باشد که مالیات کمتری پرداخت کنید به این معنا که از قوانین و مقررات موجود به نحوی استفاده نمایید که میزان مالیات شما به کمترین حد خود برسد.

داستانک

صبح بود و آقای مشاور تازه وارد دفتر کار خود شده بودند، هنوز چند دقیقه‌ای بیشتر نگذشته بود که صدای گوشی تلفن، آرامش صبحگاهی آقای وکیل را بر هم زد.
آقای مشاور سلام، من سپهری هستم از دوستان آقای زمردی. باید زودتر شما را ملاقات کنم. آقای مشاور که وقت زیادی نداشتند با اصرار آقای سپهری زمانی را در آن روز برای ایشان در نظر گرفتند.
آقای سپهری سراسیمه و مضطرب وارد شدند و پس از سلام و احوالپرسی به آقای مشاور گفتند:
بنده از مالیات زیادی که هر ساله پرداخت می‌کنم خسته شده‌ام، از این به بعد مایل به کار قانونی نیستم و می‌خواهم مانند بسیاردیگری از اشخاص جامعه فرار مالیاتی داشته باشم. لطفاً راه‌های فرار مالیاتی رو طوری به من یاد دهید که به مشکلی برخورد نکنم؟!
آقای مشاور آب سردی برای آرام کردن آقای سپهری ریختند و گفتند: جناب آقای سپهری، شما الان عصبانی هستید، لطفاً آب را میل بفرمایید تا توضیحات کامل‌تری خدمت شما ارائه کنم. بعد از نوشیدن آب توسط آقای سپهری و آرام‌تر شدن ایشان آقای مشاور ادامه دادند:
شما می‌خواهید فرار مالیاتی داشته باشید؟! به هیچ عنوان این مورد به شما پیشنهاد نمی‌شود زیرا که شما را به یک شهروند مجرم تبدیل کرده و احتمال مجازات‌های قانونی را برای شما افزایش می‌دهد.
آقای سپهری پرسیدند: پس پیشنهاد شما برای کاهش مالیات چیست؟
آقای مشاور گفتند: این سوال، سوال درستی است، پیشنهاد من این است که از تمام ظرفیت‌های قانونی استفاده نمایید تا به طور کاملاً قانونی کمترین مالیاتی که حق شماست را پرداخت نمایید. بنده در اولین فرصت برای شما وقتی را تعیین می‌کنم و به محل کار شما مراجعه می‌نمایم تا از نزدیک با کسب و کار شما آشنا شده و بهترین پیشنهادات را در این جهت خدمتتان ارائه نمایم.
الان هم پاره‌ای از مهمترین مواردی را که همه کسب و کارها باید رعایت نموده تا کمترین مالیات را پرداخت نمایند خدمتتان عرض می‌کنم:
1. در موعد مقرر (حداکثز 4 ماه پس از شروع فعالیت) تشکیل پرونده مالیاتی بدهید.
2. اظهارنامه یا اظهارنامه‌های مالیاتی خود را در موعد مقرر و مطابق قانون و کاملاً دقیق ارسال نمایید.
3. درصورتی که جزء فراخوان قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان هستید نسبت به رعایت کلیه موارد مرتبط با آن از جمله صدور صورتحساب الکترونیکی و سایر موارد اقدام نمایید.
4. اگر شریک دارید مشارکت مدنی خود را در دفتر اسناد رسمی تنظیم نموده و پس از ثبت نام مشارکتی در سامانه‌های مالیاتی، مدارک مربوطه را به اداره مالیاتی ذیربط ارائه نمایید.
5. مدارک و مستندات هزینه‌ای بابت بیمه عمر و زندگی و درمانی خود و اعضای تحت تکفلتان را نگهداری نموده و در زمان ابلاغ دعوتنامه ارائه اسناد و مدارک به اداره مالیات تحویل دهید.
6. کلیه مستندات هزینه‌های درمانی خود و اعضای تحت تکفلتان را نگهداری نموده و در موعد مقرر به اداره مالیات تحویل دهید.
7. در صورتی که معلولیت یا بیماری خاصی دارید و یا چنین شخصی تحت تکفل شماست، مستندات هزینه‌های مراقبت و توانبخشی را نزد خود نگهدارید.
8. کلیه مستندات هزینه‌ای خود بابت کمک به دولت و نهادهای دولتی و نیمه دولتی را نگهداری نمایید.
9. اگر صادرات دارید حتماً دفاتر خود را در موعد مقرر ثبت و نگارش نموده و اسناد و مدارک خود را مطابق قوانین نگهداری نمایید.
10. گروه اول، دوم یا سوم شغلی خود را هر ساله و مطابق با آخرین تغییرات مشخص نموده و براساس آن اسناد و مدارک، فرم ها، صورت‌های مالی و اظهارنامه خود را تکمیل نمایید.
11. در صورتی که گروه اول هستید صورت معاملات فصلی خود را ارسال نمایید.
12. درصورتی که قصد اعتراض به برگ تشخیص یا مطالبه مالیاتی خود را دارید، حتماً و حتماً ظرف نهایتاً 30 روز از ابلاغ (بهتر است به روزهای پایانی نیندازید) نسبت به آماده سازی لایحه دفاعیه و ثبت اعتراض در سامانه یا ثبت اعتراض از طریق مراجعه به اداره مالیاتی اقدام نمایید.

خدمات

جهت  مشاوره رایگان کلیک کنید 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.