ماده 138) قانون مالیات های مستقیم
حذف شد.[1]
1.به موجب ماده (31) قانون رفع موانع توليد رقابتپذير و ارتقاي نظام مالي کشور، مصوب 1/2/1394، ماده (138) قانون و تبصرههاي آن حذف شد.
“ماده 138- آن قسمت از سود ابرازي شرکتهاي تعاوني و خصوصي که براي توسعه و بازسازي و نوسازي يا تکميل واحدهاي موجود صنعتي و معدني خود يا ايجاد واحدهاي جديد صنعتي يا معدني در آن سال مصرف گردد از پنجاه درصد(50%) ماليات متعلق موضوع ماده (105) اين قانون معاف خواهد بود مشروط بر اينکه قبلاً اجازه توسعه يا تکميل يا ايجاد واحد صنعتي يا معدني جديد در قالب طرح سرمايه گذاري معين از وزارتخانه ذيربط تحصيل شده باشد . درصورتيکه هزينه اجراي طرح يا طرحهاي ياد شده در هر سال مازاد بر سود ابرازي همان سال باشد و يا از هزينه طرح سرمايه گذاري کمتر باشد مي تواند از معافيت مذکور در محاسبه ماليات سود ابرازي سالهاي بعد حداکثر به مدت سه سال و به ميزان مازاد مذکور و يا باقي مانده هزينه اجراي کامل طرح بهره مند شود.
تبصره 1- در صورتي که شرکت ، قبل از تکميل ، اجراي طرح را متوقف نمايد يا ظرف يک سال پس از مهلت تعيين شده در طرح سرمايه گذاري ، آن را به بهره برداري نرساند، يا ظرف پنج سال پس از شروع بهره برداري آن را تعطيل، منحل يا منتقل نمايد معادل معافيتهاي مالياتي منظور شده در اين ماده براي اجراي طرح و جرائم متعلقه موضوع ماده (190) اين قانون از شرکت وصول خواهد شد.
تبصره 2- واحدهاي صنعتي جديد که با استفاده از معافيتهاي مندرج در اين ماده تأسيس ميشوند نمي توانند از معافيتهاي مالياتي موضوع ماده (132) اين قانون استفاده نمايند.
تبصره 3- کارخانههاي واقع در محدوده آبريز تهران که تعداد کارکنان آنها کمتر از پنجاه نفر نباشند در صورتي که تأسيسات خود را کلاً به خارج از شعاع يکصد و بيست کيلومتري مرکز تهران انتقال دهند براساس ضوابطي که از طرف وزارت امور اقتصادي و دارايي و وزارت ذيربط حسب مورد برقرار مي شود تا ده سال از تاريخ بهره برداري در محل جديد از پرداخت ماليات بر درآمد ناشي از فعاليت صنعتي مربوط معاف خواهند بود . کارخانه هاي واقع در شعاع يکصد و بيست کيلومتر تهران و حوزه استحفاظي شهرهاي بزرگ (مشهد ، تبريز، اهواز، اراک، شيراز و اصفهان) که تأسيسات خود را کلاً به شهرکهاي صنعتي مصوب انتقال دهند، از تاريخ بهره برداري در محل جديد از نصف مدت معافيت مالياتي موضوع اين تبصره برخوردار خواهند شد.
تبصره 4- از نظر اين قانون محدوده آبريز تهران شامل منطقه آبريز غربي رودخانه حبله رود گرمسار و منطقه آبريز شرقي رودخانه زياران و کليه مناطق رودخانههاي دماوند، جاجرود، دارآباد، دربند، اوين ، فرحزاد، کن، کرج و کردان بوده و حدود آن عبارت است از:
شمالاً – خط الرأس کوههاي البرز که آب آن به رشته کوير مرکزي جاري مي شود.
شرقاً – ساحل غربي رودخانه حبله رود گرمسار.
غرباً – ساحل شرقي رودخانه زياران.
جنوباً – خطوط ممتد از غرب به شرق از محل تقاطع رودخانه زياران با رودخانه شور تا خطالعقر درياچه نمک به سمت غرب تا محل تقاطع با مسير حبله رود گرمسار.”