نحوه اعتراض به مالیات و تنظیم لایحه مالیاتی

برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)

مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس

سوال:چگونه متن اعتراض به مالیات و لایحه مالیاتی تنظیم نمایم؟

پاسخ :

تنظیم لایحه مالیاتی کاری تخصصی محسوب می‌شود و نیاز به دانش و مهارت قابل توجهی دارد و پیشنهاد می‌شود این امر را به متخصصین و مشاورین مالیاتی واگذار نمایید تا گریبانگیر چالش‌های بعدی آن نگردید. درهر حال چنانچه مایل بودید خودتان لایحه یا متن اعتراض و تقاضای تجدید رسیدگی را تنظیم نمایید (اعتراض از طریق سامانه مای تکس انجام می‌شود.) اولین گام این است که جزئیات پرونده خود را داشته باشید. بنابراین به واحد مالیاتی خود مراجعه نموده و از مسئول مربوطه، تقاضای دریافت جزئیات گزارشی که مبنای صدور برگ تشخیص قرار گرفته را می‌نمایید.
رئیس محترم اداره امور مالیاتی…. (رئیس گروه محترم حسابرسی مالیاتی واحد….)
باسلام و احترام؛
با توجه به صدور و ابلاغ برگ تشخیص(/ مطالبه) مالیات عملکرد(/ ارزش افزوده) سال…… اینجانب……. به شماره اقتصادی………… توسط آن واحد مالیاتی، خواهشمند است دستور فرمائید به استناد ماده ۲۳۷ قانون مالیات‌های مستقیم، نسبت به ارائه جزئیات گزارشی که مبنای صدور برگ تشخیص اینجانب قرار گرفته و توضیحات لازم در این خصوص اقدام مقتضی به عمل آورند.
باتشکر- نام و نام خانوادگی و امضاء
پس از اینکه تصویر برگه‌های گزارش رسیدگی واحد مالیاتی را دریافت نمودید، آن را به دقت مطالعه نموده و چنانچه نسبت به بخشی از آن برگه‌ها یا تمامی آنها سوالاتی داشتید، مطابق ماده 237 قانون مالیات‌های مستقیم امضا‌کنندگان برگ تشخیص مالیات، مکلف به ارائه هر گونه توضیحی در خصوص نحوه رسیدگی به پرونده مالیاتی شما خواهند بود.
بعد از دریافت این گزارش متوجه خواهید شد که به چه دلیل یا دلایلی چنین مالیاتی از شما مطالبه شده و در صورتی که اعتراض داشته باشید می‌توانید به موارد مورد نظر اشاره نموده و درخواست رسیدگی مجدد خود را به واحد مالیاتی ارائه نمایید.
در حالت کلی عدد نهایی مالیات متعلقه در برگ تشخیص متاثر از چندین آیتم مهم است:
1. فروش یا درآمد 2. خرید و هزینه‌ها 3. معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی 4. نرخ‌های مالیاتی 5. ضریب سود فعالیت شغلی (اینتاکد) 6. جرائم مالیاتی 7. اعتبار مالیاتی (برای ارزش افزوده)

شما باید ببینید که کدام یک از موارد ذکر شده با واقعیت شغلی و پرونده مالیاتی شما منطبق نیست تا بهترین دفاع و لایحه اعتراضی مالیاتی خود را تنظیم نمایید.
به صورت کلی نکات زیر را در نوشتن لایحه مالیاتی خود در نظر بگیرید:
1. از برگه‌های گزارش رسیدگی برگ تشخیص (مطالبه) خود یک رونوشت اخذ نموده، توضیحاتی را از مسئول رسیدگی به پرونده مالیاتی خود دریافت نمایید.
2. گزارش رسیدگی را با اظهارنامه ارسالی و صورتهای مالی خود مطابقت دهید.
3. اگر مغایرت و خطایی در رسیدگی مشاهده کردید از تمام دلایل و مستندات کپی تهیه کنید.
4. لایحه را مختصر و مفید بنویسید و به قوانین و مقررات قانونی اشاره کنید.
5. از بیان جملات عامیانه در محتوای لایحه بپرهیزید و حتی الامکان به صورت حقوقی و اداری، نگارش آن را انجام دهید.
6. متن لایحه را شماره گذاری نموده و پیوست‌های آن را هم با شماره بندی لایحه تطبیق دهید.
7. سعی کنید خلاصه اعتراض خود را در سه خط اول شرح دهید و در ادامه نسبت به توضیحات موارد کلی اقدام کنید.
8. ادب را در متن خود رعایت کنید، هرچند در حق شما اجحاف زیادی شده باشد.
9. موارد قانونی مرتبط با اعتراض خود را کاملاً مطالعه نموده و در دفاع خود به آنها استناد کنید.

متن کلی اعتراض کاربردی
با توجه به موارد ذکر شده و پیشنهاد صدرالذکر مبنی بر کمک گرفتن از مشاورۀ خبرۀ مالیاتی برای تنظیم لایحۀ جامع و کامل، چنانچه کماکان مصمم به انجام این امر توسط خودتان هستید پیشنهاد می‌شود به صورت متنی کلی به شرح ذیل اعتراض خود را تنظیم نمایید:
رئیس محترم اداره امور مالیاتی…. (رئیس گروه محترم حسابرسی مالیاتی واحد….)
باسلام و احترام؛
با توجه به صدور و ابلاغ برگ تشخیص(/ مطالبه) مالیات عملکرد(/ ارزش افزوده) سال…… اینجانب……. به شماره اقتصادی………… توسط آن واحد مالیاتی، فروش و درآمدها، خرید و هزینه ها، معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی، نرخ‌های مالیاتی، ضریب سود فعالیت شغلی (اینتاکد)، جرائم مالیاتی، اعتبار مالیاتی (برای ارزش افزوده) اینجانب به درستی لحاظ نشده و این امر باعث افزایش نادرست ماخذ درآمد مشمول مالیات و مالیات و جرائم اینجانب گردیده است. لذا خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به کاهش و حذف درآمد مشمول مالیات، مالیات و جرائم برگ تشخیص/مطالبه اقدام نموده و کلیه معافیت‌های مالیاتی اینجانب را اعمال نمایند.
باتشکر- نام و نام خانوادگی و امضاء

خدمات

جهت  مشاوره رایگان کلیک کنید 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.