اشتباه کافی نت در ارسال اظهارنامه و افزایش چشمگیر مالیات

برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)

مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس

سوال:کافی نت در ارسال اظهارنامه اشتباه کرده و مالیاتم زیاد شده تقصیر من چیست؟

پاسخ :

اینکه کافی نت اشتباه کرده یا شما یا هرکس دیگری که اظهارنامه شما را ارسال نموده تفاوتی نمی‌کند. مهم این است که اشتباه در ارسال اظهارنامه به اسم شما و با دراختیار قراردادن نام کاربری و کلمه عبور شما به دیگران انجام شده است.
باید بدانید که ارسال اظهارنامه مالیاتی یا فرم تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم از مهمترین تکالیف مودیان مالیاتی است و الزاماً باید توسط شخصی که تبحر نسبی به مسائل مالی و مالیاتی دارد انجام شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود که حتماً از خدمات چنین اشخاصی بهره مند شوید تا چنین مشکلاتی برای شما اتفاق نیفتد.

حال برای اینکه ببینیم امکان اصلاح اظهارنامه وجود دارد یا خیر دو حالت وجود دارد:
1. شما قبل از یک ماه از آخرین مهلت ارسال اظهارنامه متوجه اشتباه در ارقام مندرج در اظهارنامه شده اید یا
2. بعد از یک ماه.
چنانچه در بازه زمانی یک ماه از آخرین مهلت ارسال اظهارنامه متوجه اشتباه خود شده اید می‌توانید مطابق تبصره ماده 226 قانون مالیات‌های مستقیم نسبت به رفع اشتباه و ارسال مجدد اظهارنامه اقدام نمایید که در این صورت تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلاحی همان تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلی قلمداد می‌گردد. (در بخشنامه مرتبط آمده است: در صورتی که مغایرت ارقام اظهارنامه اصلاحی مذکور در مقایسه با آخرین اظهارنامه تسلیمی در مهلت مقرر،ناشی از نتیجه ثبت سند حسابداری اصلاحی یا رویداد مالی پس از تسلیم اظهارنامه اصلی در دفاتر قانونی مودی نباشد، به عنوان اظهارنامه اصلاحی موضوع تبصره ماده 226 قانون مذکور قابل قبول خواهد بود.)
در صورتی که بعد از یک ماه متوجه اشتباه شدید با توجه به عدم امکان اصلاح اظهارنامه ابتدا می‌بایست براساس بخشنامه شماره 26/93/200 تاریخ 03/03/1393 اقدام شود. چنانچه به هر دلیل پرونده در فرایند دادرسی مالیاتی قرار گرفته یا قرار گیرد، مطابق بخشنامه فوق و قوانین و مقررات عمل شده و امکان اعتراض و تجدیدنظر خواهی برای شما وجود خواهد داشت.

 

منبع

قانون مالیات‌های مستقیم

ماده 226 - عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر از طرف ‌مودیانی که مکلف به تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود وزیان هستند موجب عدم رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان‌آنها که در موعد مقرر قانونی تسلیم شده است در مهلت مذکور درماده (156) این قانون نخواهد بود. در غیر این صورت، درآمد مذکور درترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی قطعی خواهد بود.
تبصره - به مودیان مالیاتی اجازه داده می‌شود در صورتی که به ‌نحوی از انحاء در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان‌تسلیمی از نظر محاسبه اشتباهی شده باشد، با ارائه مدارک لازم‌ ظرف یک ماه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به رفع ‌اشتباه اقدام و اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاحی‌ را حسب مورد تسلیم نماید و در هر حال تاریخ تسلیم اظهارنامه ‌مودی تاریخ تسلیم اظهارنامه اول می‌باشد.

نحوه اقدام ادارات امور مالیاتی در موارد اشتباه سهوی مودیان در ثبت مبالغ برخی از اقلام اظهارنامه مالیاتی شماره:26/93/200 تاریخ:03/03/1393
به قرار اطلاع واصله، برخی از مودیان اعلام داشته اند که در زمان تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی عملکرد سال 1391، سهوا برخی از اقلام اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان یا حساب درآمد و هزینه را اشتباها بیش از مبلغ واقعی ابراز نموده اند که این امر موجب گردیده فروش، درآمد مشمول مالیات و مالیات ابرازی این گونه مودیان با اختلاف فاحشی نسبت به واقعیت امر و یا سنوات قبل در سیستم درج گردد لذا بدینوسیله مقرر می‌دارد:
مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به اظهارنامه اینگونه مودیان با بررسی کامل دفاتر و اسناد و مدارک ابرازی یا بدست آمده حسب مورد و ملحوظ نظر قرار دادن درآمد مشمول مالیات و مالیات ابرازی یا تعیین شده سنوات قبل و همچنین میزان فعالیت مودی در سال مورد رسیدگی و در اجرای مقررات تبصره 2 ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم و فارغ از مقررات تبصره 2 ماده 210 قانون مذکور،درآمد مشمول مالیات واقعی اینگونه از مودیان را بر اساس موارد مذکور به قرار ذیل تعیین نمایند.
1- کمیته‌ای مرکب از یک نفر از معاونین مالیاتی اداره کل(دبیر کمیته)، نماینده دادستانی انتظامی مالیاتی،مسئول حراست اداره کل و رئیس امور مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده تشکیل گردد.
2- مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده مودیان مذکور پس از بررسی و تطبیق موارد در صورت احراز اشتباه مودیان و حسب درخواست مودی مبنی بر اصلاح اشتباه می‌بایست مراتب را طی فرم پیوست به رئیس اداره امور مالیاتی ذیربط گزارش نمایند.
3- رئیس اداره امور مالیاتی ذیربط با انجام بررسی‌های لازم و در صورت احراز اشتباه در تکمیل اظهارنامه مالیاتی توسط مودی،مراتب را جهت طرح در کمیته ارسال نماید.
4- کمیته مذکور پس از بررسی اسناد و مدارک مربوط و در صورت احراز اشتباه،مراتب را به اداره امور مالیاتی اعلام می‌نماید.
5- مأموران مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده‌های مالیاتی، با عنایت به صورتجلسه کمیته مذکور حسب مقررات تبصره 2 ماده97 قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به تعیین درآمد مشمول مالیات واقعی مودی با رعایت مقررات مربوط اقدام نمایند.
در خصوص اینگونه پرونده‌ها که در مراحل دادرسی مالیاتی مطرح باشند، هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی راسا اختیار کمیته مذکور را داشته، لذا به موضوع رسیدگی و رأی مقتضی صادر خواهند نمود.
لازم به توضیح است در صورتیکه این قبیل مودیان از اطلاعات مندرج در اظهارنامه مالیاتی که به صورت الکترونیکی ارسال شده است،متعاقبا نسبت به تسلیم اظهارنامه مطابق اسناد و مدارک و به صورت دستی و با اصلاح اشتباه فوق در موعد مقرر اقدام نموده اند اطلاعات ارائه شده در اظهارنامه تسلیم شده به صورت دستی و ملاک عمل می‌باشد.
بدیهی است مأموران مالیاتی رسیدگی کننده و همچنین مسئولان موضوع ماده 238 قانون مالیاتهای مستقیم در هر مورد که اجرای تبصره 2 ماده 97 امکان پذیر باشد،مکلف به اجرای حکم تبصره مذکور خواهند بود.
علی عسکری - رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

خدمات

جهت  مشاوره رایگان کلیک کنید 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.