مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)

مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس

سوال:آیا من هم مشمول “قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان” هستم؟

پاسخ :

کلیه مشاغل گروه اول و دوم و سوم مشمول هستند مگر مودیانی که:
1. کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده دارند و یا
2. ماهیت کسب و کار آنها به شکلی است که می‌بایست معاف از عضویت در سامانه باشند.
چنانچه یکی از دو شکل فوق باشد و هیات وزیران تا پایان دی ماه فهرست مشاغل مورد نظر را اعلام نماید، این گونه مشاغل نیاز به:
1. عضویت در سامانه
2. صدور صورتحساب الکترونیکی
نخواهند داشت.
طبق آخرین مصوبه که ابطال گردید:
1. مشاغل کشاورزی و دامداری (اشخاص حقیقی موضوع ماده (81) قانون مالیات‌های مستقیم)
2. کارگاه‌های فرش دستباف و صنایع دستی و شرکتهای تعاونی و اتحادیه‌های تولیدی ( اشخاص حقیقی موضوع ماده (142) قانون مالیات‌های مستقیم.
3. صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) گروه سوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده (95) اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم (مصوب 1394) که صرفا فروشنده و ارایه کننده کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده (مصوب 1387) می‌باشند.
سه گروه شغلی فوق به عنوان گروه‌هایی که نیاز به عضویت در سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند معرفی شده بودند که با توجه به زمان تصویب، ابطال گردید ولی می‌تواند به عنوان معیاری برای این گونه مشاغل مورد توجه قرار گیرد.
البته در این مصوبه اشخاصی که قبلاً الزام به داشتن پایانه فروشگاهی توسط قوانین و مقرره‌های دیگر شده اند کماکان به عنوان اشخاص مشمول، فارغ از بند 3 فوق معرفی شده اند. برای مثال با اینکه مشاغل پزشکی و وکالت ممکن است جزء گروه سوم مشاغل و معاف از ارزش افزوده باشند لکن به دلیل الزام استفاده از پایانه فروشگاهی در قوانین بودجه، کماکان ملزم به استفاده مطابق قانون مذکور خواهند بود.

منبع

قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان
فصل اول - تعاریف
ماده۱-
ج - اشخاص مشمول(مؤدیان): کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مؤدی استفاده می‌شود، مراد، اشخاص مشمول است؛ مگر خلاف آن تصریح شده باشد.
تبصره ماده 2 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان: فهرست مؤدیانی که به دلیل ارائه کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده و نیز ماهیت کسب و کار آنها، امکان عضویت در سامانه مؤدیان و صدور صورتحساب الکترونیکی را ندارند، به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و پس از تصویب هیأت وزیران، حداکثر تا پایان دی‌ماه هر سال برای عملکرد سال بعد توسط سازمان، اعلام خواهد شد.

مصوبه ابطالی به شرح ذیل است:
هیات وزیران در جلسه 22/01/1400 به پیشنهاد شماره 195298/2 مورخ 06/12/1399 وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد تبصره ماده (2) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان -مصوب 1398 - تصویب کرد:
فهرست گروه مودیانی که در سال 1400 ملزم به ثبت نام در سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی نمی‌باشند به شرح زیر تعیین می‌شود:
1. اشخاص حقیقی موضوع ماده (81) قانون مالیات‌های مستقیم.
2. اشخاص حقیقی موضوع ماده (142) قانون مالیات‌های مستقیم.
3. صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) گروه سوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده (95) اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم - مصوب 1394- که صرفا فروشنده و ارایه کننده کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده - مصوب 1387- می‌باشند.
تبصره- مشاغل و حرفی که مشمول فراخوان شماره 31092/268/د مورخ 01/7/1398 سازمان امور مالیاتی کشور موضوع تبصره 2 ماده (169) قانون مالیات‌های مستقیم و جزء (2) بند (ح) تبصره (6) ماده واحده قانون بودجه سال 1400 کل کشور شده اند، مشمول تبصره ماده (2) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان -مصوب 1398- نمی‌شوند.

ارسال فهرست مشاغل و حرف مشمول نصب، راه اندازی و استفاده از سامانه صندوق فروش شماره: 268/31092/د تاریخ: 01/07/1398
رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران، مدیر کل محترم امور مالیاتی استان...
با سلام و احترام
در راستای اجرای ماده (3) آیین نامه اجرایی تبصره (2) ماده (169) قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحیه مصوب 31/04/1394و تبصره (1) ماده مذکور، به پیوست فهرست مشاغل و حرف مشمول نصب، راه اندازی و استفاده از سامانه صندوق فروش جهت استحضار و اطلاع رسانی لازم ایفاد می‌گردد لذا خواهشمند است جهت اطلاع رسانی و هماهنگی مطلوب با تشکل و نهاد ذی ربط، اقدامات و دستورات لازم را مبذول فرمایید.
1. دفاتر خدمات ارتباطی (دفتر خدمات مشترکین تلفن همراه و ثابت و خدمات پستی)، دفاتر خدمات الکترونیکی ( از جمله دفاتر پلیس+۱۰، دفاتر خدمات الکترونیک شهر، دفاتر خدمات پیشخوان دولت و خدمات الکترونیک قضایی )
2. میوه و تره بار فروش‌های مستقر در میادین میوه و تره بار، بار فروشی‌های میوه و تره بار، میوه فروشی ها
3. وکلا
4. مشاوران حقوقی و مشاوران خانواده
5. دفاتر اسناد رسمی
6. آجیل و خشکبار فروشی ‎ها (به استثنای مشمولین ماده (۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم و واردکنندگان)
7. مرکز اقامتی از قبیل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مهمان پذیرها، مهمان سراها، مهمان خانه ها، مسافرخانه ها، باغ ویلاها، اقامتگاههای بین راهی و متل ها
8. نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های وسایط نقلیه موتوری(به استثنای ماشین آلات راهسازی، ساختمانی و کشاورزی)
9. بازی ‎های رایانه ای(گیم نت ها) و کافی ‎نت ها
10. مجموعه‌های فرهنگی و ورزشی
11. لوازم تحریر و نوشت افزار فروشی‌ها ( به استثنای تولید کنندگان و وارد کنندگان)
12. مشاورین املاک
13. قنادی‌ ‎ها و شیرینی فروشی ‎ ها، آب میوه فروشی ها، بستنی و فالوده فروشی ها
14. آرایشگاه ‎های مردانه و زنانه
15. تالار پذیرایی، رستوران ها، چلوکبابی ها، کبابی ها، اغذیه فروشی‌ها و فست فودی ها، سفره خانه‌های سنتی و کافی شاپ ها، کترینگ‌ها و تهیه غذاها، قهوه خانه ها، سالن‌های غذاخوری و باغ تالارها، باغ سراها، طباخی ‎ ها، آش و حلیم پزی ها، جگرکی ها، کته کبابی ها، بریانی فروشی‌ها و مشاغل مشابه

قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مصوب: ١٤٠٠/١٢/٢٥ - بند ز - 2 - کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی و فروشندگان تجهیزات پزشکی که پروانه کار آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر می‌شود و کلیه اشخاص شاغل در کسب و کارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده، مکلفند از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.

خدمات

جهت  مشاوره رایگان کلیک کنید 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.