مزایای استفاده کامل از این سامانه برای اظهارنامه عملکرد مودیان

برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)

مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس

سوال:استفاده کامل از این سامانه برای اظهارنامه عملکرد (سالانه) مزایایی دارد؟

پاسخ :

بله، در صورتی که شما:
1. تمامی مقررات این قانون را رعایت نمایید و
2. اظهارنامه خود را بر مبنای اطلاعات درج شده در سامانه مودیان تنظیم کنید و
3. اظهارنامه خود را در موعد مقرر ارسال کنید و
4. مغایرتی بین اطلاعات ارسالی شما و پایگاه اطلاعات مالیاتی سازمان نباشد.
اظهارنامه سالانه شما بدون رسیدگی قبول خواهد شد.
نکته‌ها:
1. سازمان مالیاتی اجازه دارد که حداکثر دو و نیم درصد (5/2 %) مودیان مشمول قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده را که عضو سامانه مودیان هستند، به صورت تصادفی (سیستمی، خوشه­‌ای و به قید قرعه) انتخاب کرده و دفاتر آنان را مطالبه یا برای مشاهده دفاتر و اسناد، به محل کار آنان مراجعه کند.
2. شما به عنوان مودی می‌توانید اظهارنامه عملکرد خود را از طریق سامانه مودیان ارسال کنید و سازمان مالیاتی مکلف است برای سهولت کار شما کلیه خرید و فروش‌هایی که در سال مربوطه در سامانه مودیان برای شما ثبت گردیده است را عیناً به اظهارنامه شما منتقل نماید و شما تنها وظیفه دارید سایر اقلام اطلاعاتی اظهارنامه مانند حقوق و دستمزد، اجاره و استهلاکات را بر اساس مقررات مربوطه در اظهارنامه خود درج نمایید.

منبع

قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان

ماده۱۹- سازمان مکلف است اظهارنامه‌های مالیات بر عملکرد آن دسته از اشخاص مشمول را که تمامی مقررات این قانون را رعایت کرده‌اند‌ و آن را بر مبنای اطلاعات مندرج در سامانه مؤدیان تنظیم و در مهلت مقرر ارائه نموده‌اند از طریق انطباق با اطلاعات موجود در پایگاه داده سازمان راستی‌آزمایی نموده و در صورت عدم مغایرت با اطلاعات پایگاه مذکور، اظهارنامه تسلیمی را بدون رسیدگی قبول کند.
تبصره۱- به منظور حصول اطمینان از صحت اسناد اظهار‌شده در سامانه مؤدیان، سازمان مجاز است حداکثر دوونیم‌درصد (۵/۲ %) مؤدیان مشمول قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده را که عضو سامانه مؤدیان هستند، به صورت تصادفی (به قید قرعه) انتخاب کرده و دفاتر آنان را مطالبه یا برای مشاهده دفاتر و اسناد، به محل کار آنان مراجعه کند. دستورالعمل این تبصره ظرف مدت شش‌ماه از تاریخ لازم‌الاجراء‌شدن این قانون به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. محدودیت مذکور در این تبصره نسبت به مؤدیانی که عضو سامانه مؤدیان نیستند، وجود ندارد.
تبصره۲- مؤدیان می‌توانند اظهارنامه مربوط به مالیات عملکرد خود را از طریق سامانه مؤدیان ارائه کنند. سازمان موظف است ترتیبی اتخاذ کند که اطلاعات مربوط به خرید و فروش­ مؤدی عیناً به اظهارنامه مالیات بر عملکرد وی منتقل شود و مؤدی تنها موظف به ثبت سایر اقلام اطلاعاتی مورد نیاز برای محاسبه مالیات عملکرد نظیر حقوق و دستمزد، اجاره و استهلاکات بر اساس مقررات مربوط و ضوابطی که سازمان تعیین می‌کند، می­باشد.
دستورالعمل موضوع تبصره 1 ماده 19 قانون پایانه­های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 21/07/1398 شماره: 29659 تاریخ: 13/03/1399
ماده 1) معانی واژه­ها و اصطلاحات به کار رفته در این دستورالعمل به شرح ذیل می­باشد:
الف- سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور.
ب- قانون: قانون پایانه­های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1398/07/21 مجلس شورای اسلامی.
پ- کار پوشه مودیان: سامانه­ای جهت تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان طبق بند (پ) ماده 1 قانون.
ت- شرکت معتمد: طبق بند (چ) ماده 1 قانون.
ث- سامانه مودیان: طبق بند (پ) ماده 1 قانون.
ج- مرکز: مرکز تنظیم مقررات موضوع ماده 27 قانون.
ماده 2) سازمان مجاز است ظرف یک ماه از آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد هر سال، نسبت به انتخاب حداکثر دو و نیم درصد (5/2%) مودیان عضو سامانه مودیان که اظهارنامه مالیاتی عملکرد همان سال خود را در موعد مقرر تسلیم نموده­اند، به صورت تصادفی (سیستمی، خوشه­‌ای و به قید قرعه) جهت انطباق، رسیدگی و بررسی صحت اسناد اظهار شده در سامانه مودیان، اقدام نماید.
ماده 3) اداره امور مالیاتی به منظور حصول اطمینان از صحت اسناد اظهار شده در سامانه مودیان می­بایست تاریخ مراجعه برای بررسی دفاتر و اسناد و مدارک درخواستی (حسب مورد) را با رعایت آیین­ نامه اجرایی موضوع ماده 219 قانون مالیات­های مستقیم به مودی ابلاغ نماید.
ماده 4) اداره امور مالیاتی می­ بایست دفاتر و اسناد و مدارک سال مراجعه و سال مورد رسیدگی را انطباق و رسیدگی نماید.
تبصره: در صورتی که با انطباق و رسیدگی دفاتر و اسناد و مدارک مودی در سال­های مورد بررسی مشخص گردد بین اطلاعات مندرج در دفاتر و اسناد و مدارک و کارپوشه مغایرت وجود نداشته و همچنین اظهارنامه مالیاتی مودی نیز در چارچوب مقررات قانونی تنظیم شده باشد، اداره امور مالیاتی نسبت به تنظیم گزارش انطباق و تایید اظهارنامه مالیاتی اقدام خواهد نمود. در غیر اینصورت اداره امور مالیاتی باید برابر مقررات اقدام نماید.
ماده 5) در صورت استنکاف مودی از ارائه دفاتر و اسناد و مدارک و یا عدم حضور مودی در محل، اداره امور مالیاتی حسب قوانین و مقررات مالیاتی و این قانون اقدام می­ نماید.

خدمات

جهت  مشاوره رایگان کلیک کنید 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.