نحوه ارسال صورت حساب الکترونیکی
برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)
مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس
سوال:صورت حساب الکترونیکی خودم را چگونه ارسال نمایم؟
پاسخ :
صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی و نحوه انجام آن از دغدغههایی است که گریبانگیر بسیاری از اشخاص حقوقی و حقیقی است و روشهای متعددی هم برای ارسال صورتحساب الکترونیکی وجود دارد. یکی از آن روشها ارسال توسط مودی است که نیاز به نرم افزار حسابداری مختص به خود دارد. یعنی شما نیاز به خرید و تهیه نرم افزار حسابداری معتبری که امکان صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی را برای شما فراهم میکند خواهید داشت. چنانچه مایل به خرید نرم افزار حسابداری نیستید میتوانید از خدمات شرکتهای معتمد برای صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی استفاده کنید. یکی از این شرکتهای معتمد که امکانات نسبتاً قابل قبولی ارائه میکند شرکت معتمد داده پردازی کیسان است. برای نمونه نحوه صدور صورتحساب الکترونیکی را از طریق شرکت معتمد فوق توضیح میدهیم.
نکته: قبل از اینکه وارد سایت شرکت معتمد شوید نیاز است شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را از سامانه مودیان دریافت نمایید. در سوال قبل نحوه دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی توضیح داده شده است.
روشهای مختلف صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی
توجه داشته باشید که شما از روشهای مختلفی میتوانید صورتحساب الکترونیکی خود را صادر و ارسال نمایید.
یکی از روش ها، توسط مودی یعنی خودِ شماست، اما در صورت انتخاب روش مذکور میبایست نرم افزار حسابداری داشته باشید که از چنین قابلیتی برخوردار باشد.
چنانچه به هر دلیل مایل نیستید از نرم افزار حسابداری برای صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی استفاده کنید بهترین کار همان استفاده از خدمات شرکتهای معتمد نوع اول است.
وارد کردن اکسل کالا و خدمات
شما برای اینکه بتوانید صورتحساب الکترونیکی صادر کنید باید شناسه عمومی یا اختصاصی 13 رقمی آن کالا و خدمت را داشته باشید تا در هر ردیف صورتحساب که کالا یا خدمتی خاص را درج میکنید، مشخص باشد که این کالا یا خدمت خاص، چه شناسهای دارد و استفاده کنندگان از این اطلاعات از جمله دولت بتوانند به راحتی با کد مخصوص آن کالا یا خدمت، اطلاعات مورد نیاز خود را پالایش و استفاده نمایند.
اکسل مورد نیاز خود را از سامانۀ دریافت شناسه کالا/ خدمت مرتبط با سازمان مالیاتی به آدرس https://stuffid.tax.gov.ir/ دریافت نمایید. گزینه فایل کل شناسه خدمت را انتخاب کرده و تیک کنار CSV را فعال نموده پس از وارد کردن کلمه امنیتی گزینه دریافت فایل را انتخاب کنید. این اکسل را در جای مطمئنی در کامپیوتر نگه داشته تا در زمان مناسب از آن استفاده کنید.
نحوه صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی از طریق سایت
نحوه ورود به سایت و وارد کردن شناسه حافظه مالیاتی
1. وارد سایت شرکت داده پردازی کیسان به آدرس https://keysundp.ir/ شوید.
2. نام کاربری و کلمه عبور پرتال ثبت نام و خدمات جامع الکترونیک مالیاتی خود را وارد نمایید.
3. وارد پروفایل خود در سایت کیسان شوید.
4. پس از ورود نسبت به درج فیلدهای خالی ستاره دار اقدام نمایید.
5. شماره همراه و ایمیل به همراه شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را که از کارپوشه مودیان دریافت نموده اید و مربوطه به شرکت معتمد نوع 1 داده پردازی کیسان است را وارد نمایید.
وارد کردن فایل اکسل کالا و خدمات مختص خود در سایت کیسان
6. یکی از مهمترین بخشهای سایت وارد کردن فایل اکسل کالا و خدمات است. بر روی سرویسها کلیک کنید.
7. بر روی کالا/خدمات کلیک کنید.
8. بر روی ورود دستهای کلیک کنید.
9. شما در اینجا نیاز به یک فایل اکسل دارید که آن فایل را در این قسمت بارگزاری نمایید. قرار است در این فایل اکسل کلیه کالاها و خدماتی که ارائه میکنید به شکل و ترتیبی که سایت کیسان میخواهد وجود داشته باشد. برای راحتی کار شما این فایل اکسل را در اختیار شما قرار میدهیم. به سایت Najitax.com قسمت رایگان ها فایل اکسل کالا و خدمات را دانلود کنید.
10. دو فایل اکسل که یکی اصل و دیگری کپی از همان فایل است را دانلود نمایید. توجه کنید که هر دو فایل دقیقاً مانند یکدیگر است و دو فایل بودن آن فقط به دلیل این است که شما بر روی فایل کپی بتوانید تغییراتی متناسب با نوع کالاها و خدماتی که استفاده میکنید داشته باشید؛ بنابراین فایل اصلی را همیشه خواهید داشت تا هر زمان به آن نیاز داشتید در دسترس شما قرار داشته باشد.
11. فایل را در پوشه مربوطه پیدا نمایید.
12. فایل را به جای مناسبی از کامپیوتر خود منتقل نموده و سپس کلیک راست نموده و گزینه Extract Here را انتخاب نمایید.
13. دو فایل اکسل را خواهید داشت.
14. بر روی فایل کپی دابل کلیک کنید.
15. پس از باز شدن فایل اکسل بر روی لیست کشویی از عنوان کالا/خدمات کلیک نمایید.
16. در این مرحله باید تک تک کالاها و خدمات مورد نیاز خود را انتخاب نموده و به رنگ زرد درآورید. برای راحت تر دیدن لیست باز شده موس را به قسمت مشخص شده برده و کلیک چپ موس را نگه داشته به سمت راست ببرید تا جدول مربوطه به اندازه دلخواه شما بزرگ شود.
17. از قسمت Search کالا یا خدمت خود را تایپ کنید.
18. بر روی مربع کنار Select All Search Results کلیک کرده تا تیک کلیه انتخابها برداشته شود. سپس هر یک از کالاها یا خدماتی که مرتبط با فعالیت شماست را انتخاب نموده و سپس بر روی OK کلیک کنید.
19. بر روی رنگ (Fill Color) کلیک کنید.
20. سلولی که عنوان کالا/خدمات مورد نظر شما انتخاب شده را رنگی کنید.
21. این فرایند را برای کلیه کالاها و خدمات خود تکرار کرده و همه آنها را به رنگ زرد درآورید.
22. ستون عنوان کالا/خدمات را از حالت فیلتر شده خارج کنید تا کلیه کالاها و خدمات مشاهده گردند.
23. به ترتیب برای ستون عنوان کالا/خدمات ابتدا کشویی بازشونده و سپس Sort by Color و بعد از آن رنگ زرد را انتخاب کنید تا کلیه ردیفهایی که سلول عنوان کالا و خدمات خود را به رنگ زرد درآورده اید در بالای صفحه قرار گیرد. بر روی OK کلیک کنید.
24. مشاهده میکنید که کلیه سلولهای کالاها و خدمات شما که به رنگ زرد درآورده اید، در بالای صفحه به نمایش درآمده است.
25. باتوجه به عدم نیاز به سایر کالاها و خدمات کلیه سلولهای مربوطه را انتخاب و پاک کنید.
26. پس از انتخاب کلیه سلولها بر روی Clear و سپس ClearAll کلیک کنید.
27. شناسه کالا/خدمات داخلی مختص کسب و کارشماست و شما هر عددی میتوانید برای کالاها و خدمات داخلی خود در نظر بگیرید، فقط توجه داشته باشید که عدد مذکور نمیتواند بیش از یک بار استفاده شود.
28. شناسه کالا/خدمات داخلی خود را تغییر دهید. توجه داشته باشید که شناسه عمومی کالا/خدمات را نباید تغییر دهید.
29. بر روی دکمه Save کلیک کنید.
30. بعد از انجام فرایند فوق دوباره به سامانه برگشته و برروی سرویسها و سپس کالا/خدمات کلیک کنید.
31. بر روی ورود دستهای کلیک کنید.
32. بر روی فایل خود را اینجا بکشید کلیک کنید.
33. فایل اکسل کپی تهیه شده که برای کالاها و خدمات خود آماده کرده اید (همان که کالاها و خدمات خود را به رنگ زرد درآوردید و مابقی را پاک کردید) را از محل مربوطه در کامپیوتر خود پیدا کرده و پس از انتخاب بر روی Open کلیک کنید.
34. پس از چنددقیقه فایل اکسل کالا و خدمات شما بارگزاری میشود.
35. برای دیدن اطلاعات کلیه کالاها و خدماتی که تاکنون وارد نموده اید میتوانید بر روی سرویسها و سپس کالا/خدمات کلیک کنید.
36. لیست سرویس کالاها به صورت جدولی قابل مشاهده خواهد بود.
صدور صورتحساب الکترونیکی
37. حالا برای صدور صورتحساب الکترونیکی آماده شده اید. بر روی مدیریت صورتحسابها و سپس صورتحساب کلیک کنید.
38. ثبت صورتحساب با الگوی فروش (همراه با اطلاعات خریدار) را که مهمترین و جامع ترین الگو است انتخاب کنید، بقیه انواع الگوی صورتحسابها تفاوت چندانی با این الگو ندارند. درصورتی که کسب و کار شما الگوهای دیگری را دارد میتوانید از الگوی مربوط به خود استفاده نمایید.
39. برای ثبت صورتحساب همراه با اطلاعات خریدار به موارد ذیل نیاز دارید:
1. نوع خریدار (حقیقی، حقوقی، مشارکت مدنی، اتباع غیرایرانی)
2. کدملی خریدار (توضیح اینکه اگر خریدار شما در سامانههای مالیاتی ثبت نام داشته باشد خریدار مالیاتی است و فقط کدملی نیاز است و درغیر اینصورت خریدار غیرمالیاتی و حداقل کدملی، نام و نام خانوادگی ایشان مورد نیاز است.)
3. شماره و تاریخ صورتحساب مربوط به سیستم حسابداری شماست و ارتباطی به این سامانه ندارد. شما اگر سیستم حسابداری دارید میتوانید از شماره و تاریخ مندرج در آن استفاده نمایید و چنانچه فاکتور دستی موقتی صادر کرده اید همان شماره و تاریخ را وارد نمایید. در هر حال این شما هستید که این شماره و تاریخ را به هر روشی که مایلید وارد مینمایید.
4. روش تسویه (می تواند نقدی، نسیه و یا نقدی/نسیه باشد. با انتخاب گزینه نقدی، نسیه غیرفعال میشود و انتخاب گزینه کل صورتحساب نسیه محسوب میگردد. درصورتی که گزینه نقدی/نسیه را وارد نمایید وارد کردن مبلغ نسیه الزامی است.)
5. افزودن کالا/خدمات (پس از انتخاب دکمه مربوطه، شما وارد صفحه خاصی میشوید که در این صفحه، مشخصات کامل کالا و خدمات را که فروخته اید با کمک اکسلی که قبلاً در این سامانه بارگزاری کرده اید وارد میکنید. توجه داشته باشید با زدن هر بار این دکمه (افزودن کالا/خدمات) یک ردیف به صورتحساب شما اضافه میشود و شما میتوانید کالا یا خدمت دیگری را اضافه نمایید.)
40. بر روی گزینه + در قسمت خریدار مالیاتی/غیرمالیاتی کلیک کنید.
41. در جدول مربوطه بر روی برای استعلام مودی جدید یا افزودن غیرمودی در این قسمت کلیک نمایید را انتخاب نمایید.
42. کدملی شخص به همراه کدامنیتی را وارد نموده بر روی استعلام کلیک کنید.
43. چنانچه کدملی وارد شده در نظام مالیاتی دارای ثبت نام باشد مشخصات کامل شخص به نمایش درمی آید. بر روی انتخاب کلیک کنید.
44. چنانچه شخص درنظام مالیاتی ثبت نام نداشته باشد به عنوان خریدار غیرمالیاتی الزاماً نام و نام خانوادگی و کدملی ایشان را وارد کرده و سپس بر روی دکمه افزودن کلیک کنید.
45. اشخاصی که کدملی آنها را در سیستم ثبت میکنید به لیست خریداران شما اضافه شده و دیگر نیازی به اضافه کردن مجدد آنها ندارید. فقط زمانی که خریدی از شما داشته باشند میتوانید با وارد کردن هرآیتم از قبیل شماره ملی، نام، نام خانوادگی و… از دکمه جستجو استفاده کرده و خریدار مدنظرتان را پیدا کنید.
46. بعد از وارد کردن خریدار شماره و تاریخ صورتحساب و روش تسویه که اجباری هستند را وارد نمایید.
47. بر روی دکمه افزودن کالا/خدمات کلیک کنید.
48. گزینههای ستاره دار را کامل نمایید. مهمترین قسمت در اینجا همان کالا/خدمات است که با فشردن + وارد جدول مربوطه میشوید.
49. نوع کالا/خدمات را انتخاب کنید و سپس بر روی + کلیک کنید.
50. شما قبلاً با فایل اکسلی که معرفی شد کالاها و خدمات خود را وارد نموده اید، در این مرحله فقط باید با شناسه عمومی کالا/خدمات و یا عنوان نسبت به جستجوی کالا/خدمات خود اقدام نمایید. پس از وارد کردن شناسه یا عنوان بر روی جستجو کلیک کرده و سپس ردیف مورد نظر را انتخاب نمایید تا کالا یا خدمت مورد نظر در جدول کالا/خدمات قرار گیرد.
51. جدول اصلی کالا/خدمات را کامل کنید و تعداد/مقدار، واحد اندازه گیری و سنجش را وارد کنید.
52. اطلاعات تکمیلی جدول از قبیل تخفیف و نرخ مالیات ارزش افزوده را وارد کرده و بر روی افزودن کلیک کنید.
53. برای واردکردن کالا یا خدمت جدید بر روی افزودن کالا/خدمات کلیک کنید.
54. کالا یا خدمت جدید را به مانند کالای قبل وارد نموده و سپس بر روی افزودن کلیک کنید.
55. پس از اتمام این فرایند بر روی ثبت در پایین صفحه کلیک کنید.
ویرایش، تایید، حذف و چاپ صورتحساب اولیه
56. بعد از ثبت صورتحساب، ردیفی در قسمت صورتحسابها اضافه میشود. شما میتوانید صورتحساب تولید شده را ویرایش، تایید، حذف و یا چاپ نمایید.
57. بر روی ویرایش کلیک کنید.
58. کدملی خریدار و شناسه کالا/خدمات قابلیت تغییر ندارند چنانچه قصد تغییر هریک از موارد مذکور را داشته باشید از گزینه حذف صورتحساب استفاده نمایید.
59. برای چاپ یا جزئیات برروی گزینه سه نقطه کلیک کنید.
60. بر روی جزئیات کلیک کنید.
61. مشاهده میکنید که باوجوداینکه صورتحساب هنوز تایید نهایی نشده است ولی برای این صورتحساب شماره منحصر به فرد مالیاتی صادر گردیده است.
62. بر روی سه نقطه کلیک کرده و سپس بر روی چاپ کلیک کنید.
63. صورتحساب شما قابل مشاهده است ولی به دلیل اینکه هنوز تایید نهایی نشده، به عنوان غیرقابل استناد درنظر گرفته میشود. این صورتحساب دارای:
1. شماره منحصر به فرد مالیاتی 2. سریال صورتحساب داخلی حافظه مالیاتی 3. شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع 4. تاریخ و زمان ایجاد صورتحساب الکترونیکی 5. تاریخ و زمان صدور صورتحساب الکترونیکی (تاریخی که دستی وارد کرده اید.) 6. شماره صورتحساب (شمارهای که به صورتی دستی وارد کرده اید.) 7. مشخصات کامل فروشنده 8. مشخصات کامل خریدار 9. مشخصات کالا/خدمت مورد معامله 10. روش تسویه
تایید نهایی صورتحساب و تغییر وضعیت به دریافت کدرهگیری
64. درصورتی که صورتحساب مشکلی نداشته باشد آن را تایید نمایید. بر روی تیک تایید کلیک کنید.
65. درصفحه مربوطه در پایین صفحه بر روی تایید کلیک کنید.
66. پس از تایید صورتحساب، ردیف مربوطه از صفحه صورتحسابهای تایید نشده حذف میگردد.
67. از منوی سمت راست بر روی مدیریت صورت حسابها و سپس بر روی صورتحساب کلیک کنید.
68. مشاهده میکنید که در لیست صورتحسابها پس از تایید نهایی، صورتحساب در وضعیت درصف انتظار ارسال به مالیات قرار دارد. پس از چنددقیقه تا چند ساعت وضعیت به دریافت کدرهگیری تغییر مییابد.
69. در صورت تمایل به مشاهده شماره منحصر به فرد مالیاتی و شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع میتوانید بر روی گزینه سه نقطه در سمت چپ کلیک کنید.
70. برای مشاهده اطلاعات صورتحساب میتوانید بر روی گزینه مربوطه کلیک کنید.
71. اکنون میتوانید اطلاعات صورتحساب را به طور کامل مشاهده نمایید.
72. برای چاپ صورتحساب میتوانید از گزینه چاپ استفاده نمایید.
73. تا زمانی که وضعیت این صورت به دریافت کدرهگیری تغییر نکرده است، صورتحساب غیرقابل استناد است. برای دانلود صورتحساب بر روی دانلود کلیک کنید.
اصلاح، برگشت از فروش، ابطال و چاپ صورتحساب دارای وضعیت دریافت کدرهگیری
74. پس از دریافت کدرهگیری برای این صورتحساب امکان 1. اصلاح 2. برگشت از فروش 3. ابطال 4. چاپ صورتحساب وجود دارد.
75. درصورتی که بر روی اصلاح صورتحساب کلیک کنید فقط میتوانید نوع انجام معامله، شماره صورتحساب و تاریخ صورتحساب و مشخصات کالا و خدمات به غیر از شناسه کالا و خدمات را تغییر دهید. توجه داشته باشید که کدیا شناسه ملی و یا کداقتصادی و همچنین شناسه کالا یا خدمات قابل اصلاح نیستند و درصورت لزوم نسبت به ابطال صورتحساب و صدور مجدد آن اقدام نمایید.
76. در صورتی که قسمتی از کالای شما برگشت داده شده است میتوانید از گزینه برگشت از فروش استفاده نمایید.
77. در صفحه مربوط به برگشت از فروش تاریخ صورتحساب و توضیحات برگشت از فروش الزامی است. در ضمن میتوانید هر ردیف از کالا یا خدمت را انتخاب نموده و نسبت به ویرایش آن قسمت بدون تغییر در شناسه کالا یا خدمت اقدام نمایید.
78. در جدول کالا یا خدمت فقط میتوانید تعداد/مقدار جدید کالا یا خدمت و تخفیف را تغییر دهید. پس از تغییر بر روی ویرایش کلیک کنید.
79. بر روی برگشت از فروش کلیک کنید.
80. در صورت ضرورت میتوانید از گزینه ابطال صورتحساب استفاده نمایید. بر روی علامت ابطال کلیک کنید.
81. تاریخ صورتحساب و توضیحات ابطال الزامی است. در صورت تمایل بر روی ابطال کلیک کنید.
ورود به کارپوشه برای اطمینان از ارسال اطلاعات صورتحساب فروش به سامانه مودیان
82. قبل از اینکه از طریق کارپوشه خریدار وارد شوید برای مشاهده صورتحسابِ فروشی که از طریق شرکت معتمد کیسان ارسال نموده اید و وضعیت آن به دریافت کدرهگیری تغییر نموده است، وارد سامانه مای تکس شوید. نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کنید.
83. رمز پیامک شده را وارد کنید.
84. گزینه ورود به کارپوشه را کلیک کنید.
85. پرونده مورد نظر را انتخاب کرده و ورود به پرونده را کلیک کنید.
86. از بخش مدیریت صورتحساب، ابتدا صورتحسابهای فروش و سپس فروش داخلی را کلیک کنید.
87. برای مشاهده جزئیات صورتحسابی که ارسال نموده اید میتوانید در ردیف مربوط به صورتحساب، بر روی گزینه جزئیات کلیک کنید.
88. جزئیات صورتحساب را مشاهده نمایید.
89. در صورت نیاز میتوانید گزارش اکسل صورتحسابهای صادره را دریافت نمایید. بر روی آیکن اکسل کلیک کنید تا خروجی اکسل را دریافت نمایید.
90. در صورتی که شما فرایند صدور و ارسال را تکمیل کرده باشید و وضعیت شما به دریافت کدرهگیری تغییر کرده باشد، چنانچه نسبت به ابطال صورتحساب اقدام ننموده اید، خریدار شما 30 روز فرصت خواهد داشت وارد کارپوشه خود در سامانه مودیان شده و صورتحساب ارسالی شما را تایید یا رد کند. در صورت عدم تایید صورتحساب توسط خریدار ظرف مهلت 30 روز تعیین شده، این صورتحساب تاییدشده محسوب میگردد.
ورود خریدار به سامانه مای تکس و کارپوشه مودیان برای تایید یا رد صورتحساب ارسالی فروشنده
91. خریدار وارد سامانه مای تکس میشود. نام کاربری و کلمه عبور را وارد کرده و ورود به پنل کاربری را کلیک میکند.
92. خریدار رمز پیامک شده را وارد کرده و ورود به سامانه را کلیک میکند.
93. گزینه ورود به کارپوشه را کلیک میکند.
94. پرونده مورد نظر را انتخاب کرده و ورود به پرونده را کلیک میکند.
95. خریدار بر روی مدیریت صورتحساب و سپس صورتحسابهای خرید کلیک میکند.
96. خریدار صورتحساب مربوطه را انتخاب کرده گزینه تایید صورتحساب یا رد صورتحساب را کلیک میکند. چنانچه در بازه 30 روزه از تاریخ ثبت صورتحساب در سامانه نسبت به تایید آن اقدام نکند، صورتحساب تایید خواهد شد. در صورت تایید صورتحساب، این صورتحساب و ارزش افزوده پرداختی به عنوان خرید و اعتبار خریدار لحاظ خواهد شد.
97. چنانچه خریدار بخواهد صورتحساب را رد کند پس از انتخاب صورتحساب، گزینه ردصورتحساب را انتخاب مینماید. درصورت اخیر جدولی باز شده که باید الزاماً یکی از موارد مغایرت تیک زده شود. در صورت ضرورت میتواند پس از اینکه یکی از مغایرتها تیک زده شد، نسبت به توضیحات عدم پذیرش صورتحساب اقدام نماید.
98. پس از فعال کردن یکی از گزینهها و نوشتن توضیحات (در صورت ضرورت) بر روی بله کلیک میکند.
99. برای اینکه خریدار ببیند فرایند را به درستی انجام داده است یا خیر از قسمت مدیریت صورتحساب بر روی صورتحسابهای خرید کلیک کرده و ردیف مربوطه را مشاهده مینماید. وضعیت صورتحساب مربوطه باید ردشده باشد.
ورود فروشنده به سایت کیسان برای ابطال صورتحسابی که دارای کدرهگیری میباشد
100. بعد از اینکه صورتحساب خرید توسط خریدار رد شد، فروشنده هم میتواند وضعیت همان صورتحساب را در کارپوشه خود به عنوان ردشد مشاهده نماید. صورتحسابی که به این شکل توسط خریدار رد میشود، فروشنده تا زمانی که در سامانه شرکت کیسان ابطال نکند به عنوان فروش ایشان در نظر گرفته شده و ارزش افزوده آن هم در نظرگرفته خواهد شد؛ بنابراین فروشنده میبایست نسبت به ابطال صورتحساب اقدام نماید.
101. بر روی مدیریت صورتحسابها و بعد گزینه صورتحساب کلیک کنید.
102. ردیف صورتحساب مربوطه را پیدا کرده و بر روی دکمه ابطال کلیک کنید.
103. در صفحه باز شده و در قسمت پایین صفحه بر روی ابطال کلیک کنید.
تایید، حذف، نمایش جزئیات و چاپ صورتحساب ابطالی تایید نشده
104. بعد از اینکه گزینه ابطال را کلیک کردید، وارد صفحه لیست صورتحسابها شده و مشاهده میکنید که برای این صورتحساب دو ردیف ایجاد شده یکی باوضعیت مرجع صورتحساب – ابطال و یکی با وضعیت ثبت اولیه. در ردیف با وضعیت ثبت اولیه در قسمت عملیات 4 وضعیت وجود دارد. 1. تاییدصورتحساب 2. حذف صورتحساب 3. نمایش جزئیات صورتحساب 4. چاپ صورتحساب ابطالی
105. برای چاپ صورتحساب ابطالی که هنوز به دلیل عدم تایید نهایی قابلیت استناد ندارد، بر روی گزینه سه نقطه در ردیف مربوطه کلیک کنید.
106. بر روی گزینه چاپ کلیک کنید.
107. در صفحه جدید که امکان دانلود صورتحساب ابطالی وجود دارد، موارد ذیل وجود دارد: 1. شماره منحصر به فرد مالیاتی 2. شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع 3. سریال صورتحساب داخلی حافظه مالیاتی 4. تاریخ و زمان ایجاد صورتحساب الکترونیکی 5. تاریخ و زمان صدور صورتحساب الکترونیکی (که خود شما در سامانه درج کرده اید.) 6. شماره صورتحساب (که خود شما در سامانه ثبت نموده اید.) 7. مشخصات کامل فروشنده 8. مشخصات کامل خریدار 9. مشخصات کالا/خدمت مورد معامله 10. نحوه تسویه
108. برای نمایش جزئیات صورتحساب ابطالی بر روی ردیف با وضعیت ثبت اولیه در قسمت عملیات بر روی گزینه نمایش جزئیات کلیک کنید.
109. در صفحه نمایش جزئیات صورتحساب، اطلاعات کامل صورتحساب ابطالی را مشاهده میکنید.
110. در صورتی که بخواهید صورتحساب ابطالی خود را حذف کنید، بر روی گزینه حذف صورتحساب در ردیف ثبت اولیه در قسمت عملیات کلیک کنید.
111. برای حذف صورتحساب ابطالی در پایین صفحه بر روی دکمه حذف کلیک کنید.
112. در صورتی که میخواهید شماره منحصر به فرد مالیاتی، شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع، نوع انجام معامله و شماره صورتحساب را مشاهده کنید بر روی گزینه سه نقطه در ردیف مربوطه کلیک کنید.
113. در صورتی که میخواهید صورتحساب ابطالی را تایید نهایی کنید، بر روی گزینه تاییدصورتحساب در ردیف با وضعیت ثبت اولیه کلیک کنید.
114. در صفحه تایید صورتحساب ابطالی بر روی گزینه تایید در پایین صفحه کلیک کنید.
تایید نهایی صورتحساب ابطالی و فعال شدن گزینههای لغوتایید، جزئیات و چاپ
115. پس از تایید نهای صورتحساب ابطالی، وضعیت صورتحساب از ثبت اولیه به تایید صورتحساب توسط فروشنده تغییر مییابد. در این حالت گزینههای ذیل فعال میشود: 1. لغو تایید 2. جزئیات 3. چاپ
نحوه ثبت لوگوی شرکت یا کسب و کار در صورتحساب
116. از سمت راست آدمک را کلیک کرده تا وارد پروفایل خود شوید. سپس بر روی علامت مداد در قسمت لوگوی شرکت کلیک کنید.
117. در پنجره باز شده بر روی برای انتخاب عکس کلیک کنید کلیک کرده و وارد کامپیوتر خود شده و لوگوی شرکت یا کسب و کارتان را انتخاب نموده و Open کنید. نهایتا بر روی انتخاب کلیک کنید. از این پس لوگوی شرکت یا کسب و کار شما در صورتحسابهای صادره بارگزاری و چاپ میگرد