میزان پرداختی مالیات بر ارزش افزوده در طی یک فصل

برگرفته از کتاب گنجینه مالیات (1)

مؤلف: رضا ناجی مدیر ناجی تکس

سوال: من در طول سه ماه تابستان خریدها و فروش‌هایی داشته ام، چقدر ارزش افزوده پرداخت کنم؟

پاسخ مختصر:

شما مجموع فروش‌های کالا و خدمات خود را که مشمول ارزش افزوده بوده را با هم جمع کرده و مجموع خریدهای مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده خود را نیز جمع نمایید. سپس مالیات و عوارض فروش را محاسبه نموده (معمولا 9 درصد) و از مالیات و عوارض خرید محاسبه شده کسر نمایید. مابه التفاوت به عنوان مالیات و عوارض ارزش افزوده قابل پرداخت یا قابل دریافت در نظر گرفته خواهد شد.

توجه داشته باشید که شما می‌توانید پرداخت ارزش افزوده بابت فروش‌هایی که به صورت نسیه بوده و بابت آن ارزش افزوده‌ای دریافت نکرده اید را تا زمان دریافت اصل مبلغ و ارزش افزوده آن به تعویق بیندازید مشروط بر اینکه:

1. دریافت و پرداخت‌های مرتبط با آن معامله و فروش در سامانه مؤدیان ثبت شده باشد.

2. دریافت و پرداخت‌های مرتبط با آن معامله و فروش در سامانه مؤدیان به‌ تایید طرفین رسیده باشد.

 
منبع

قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400

ماده۱- مفاهیم و اصطلاحات زیر، در این قانون، دارای تعاریف مشروحه ذیل می‌باشند:
ت‌- مالیات و عوارض فروش: مالیات و عوارض متعلق به عرضه کالاها و ارائه خدمات مشمول مالیات و عوارض توسط مؤدی در یک دوره معین؛
ث‌- مالیات و عوارض خرید: مالیات و عوارض متعلق به خرید کالاها و خدمات مشمول مالیات و عوارض برای فعالیت‌های اقتصادی مؤدی در یک دوره معین؛
ج‌- مالیات بر ارزش‌افزوده: مابه‌التفاوت مالیات و عوارض فروش با مالیات و عوارض خرید در یک دوره معین؛
ماده۴‌- مؤدی مکلف است حداکثر تا پایان ماهِ پس از انقضای هر دوره مالیاتی، کل مالیات و عوارضی را که طی آن دوره به فروش کالا و یا ارائه خدمات توسط وی تعلق گرفته است، با رعایت تبصره (۲) این ماده‌و پس از کسر اعتبار مالیاتی خود، به ترتیبی که سازمان مقرر می‌کند، پرداخت نماید.
تبصره۱- مطابق این قانون، اصل بر نقدی بودن معاملات است؛ مگر اینکه نسیه بودن معاملات و دریافت و پرداخت‌های مرتبط با آن در سامانه مؤدیان ثبت شده و به‌ تایید طرفین رسیده باشد. در مواردی که معامله یا قرارداد در سامانه مؤدیان ثبت نشده باشد، آن معامله یا قرارداد، نقدی تلقی می‌شود.
تبصره۲- در معاملات غیرنقدی نظیر فروش اقساطی و اجاره به‌شرط تملیک و قراردادهای پیمانکاری و مشاوره‌ای، تاریخ تعلق مالیات و عوارض همان تاریخ صدور صورتحساب است؛ لکن مؤدی با رعایت تبصره فوق مجاز است پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع معاملات را تا زمان پرداخت ثمن معامله توسط خریدار یا مبلغ قرارداد توسط کارفرما، متناسباً، به تاخیر بیندازد و سازمان تا زمان پرداخت مالیات و عوارض فروش این نوع معاملات توسط کارفرما یا خریدار، مؤدی را مشمول جریمه تاخیر در پرداخت نخواهدکرد. در خصوص معاملات مذکور، تا زمان پرداخت مالیات و عوارض توسط خریدار، اعتبار مالیاتی برای وی از این بابت منظور نخواهد شد.

خدمات

جهت  مشاوره رایگان کلیک کنید 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.